Va prezentam cele mai importante norme legislative nationale si internationale care reglementeaza domeniul sigurantei produselor alimentare. Documentele sunt in format PDF, pentru deschiderea acestora trebuie sa aveti instalat un program de vizualizare PDF. Retineti faptul ca aceste documente sunt prezentate cu character informativ, acestea putand suferi modificari, de aceea va recomandam sa cautati varianta actualizata pe site-urile de specialitate.
- REGULAMENTUL (CE) NR.. 2073/2005 privind criteriile microbiologice pentru produsele alimentare cu modificarile ulterioare
- REGULAMENTUL (CE) NR. 1441/2007 de modificare a Regulamentului (CE) nr. 2073/2005 privind criteriile microbiologice pentru produsele alimentare cu modificarile ulterioare
- REGULAMENTUL (CE) NR. 1086/2011 de modificare a Regulamentului (CE) nr. 2073/2005 privind criteriile microbiologice pentru produsele alimentare cu modificarile ulterioare
- REGULAMENTUL (UE) NR. 2019/2019AL COMISIEI din 07 februarie 2019 de modificare a Regulamentului (CE) nr. 2073/2005 în ceea ce privește anumite metode, criterii de siguranta alimentara pentru Listeria monocytogenes in semintele germinate precum si criterii de siguranta aliemntara pentru sucurile de fructe nepasteurizate (gata de consum)
- Hotararea 198/2002 – Norme de igiena a produselor alimentare
- Legea 458/2002– calitatea apei potabile cu modificarile ulterioare
- Legea 311/2004 – analiza apei potabile cu modificarile ulterioare
- Ordinul 976/ 2008 – Norme de igienă privind producţia, prelucrarea, depozitarea, păstrarea, transportul şi desfacerea produselor alimentare
- Ordinul nr. 27/2011 privind aprobarea criteriilor microbiologice și de igienă care se aplică produselor alimentare, altele decât cele menționate în Regulamentul (CE) nr. 2.073/2005 al Comisiei din 15 noiembrie 2005 privind criteriile microbiologice pentru produsele alimentare.